Fogvédők

Fogvédők Több féle fogvédő elérhető kínálatunkban, így mindenki megtalálhatja a számára ideálisat..

Fogvédő 2 kompnensű

Kétkomponensű Shield fogvédő, mely elkészítését követően a legjobban illeszkedik a fogsorhoz, és védelmet biztosít.
Így a fogak – védőeszköz által biztosítható – legnagyobb védelem alatt állnak.

Kiegészítő leírásRészletek

Kétkomponensű Shield fogvédő, mely elkészítését követően a legjobban illeszkedik a fogsorhoz, és védelmet biztosít. Így a fogak – védőeszköz által biztosítható – legnagyobb védelem alatt állnak. Az amerikai Shield cég által kifejlesztett – és Amerikában gyártott – két komponensű fogvédő 1. A fogvédő massza elkészítése A műanyag pohárkáról a lezáró fóliát óvatosan távolítsd el. A teljes folyadék mennyiségét add a pohárkában lévő porhoz, és kavargasd szükség szerint a mellékelt kanállal 10-20 másodpercig. A kavargatást addig végezd, amíg az anyag teljesen összeelegyedik és nedves masszává válik. 2. A fogvédő keret feltöltése A masszát azonnal töltsd a kanállal a fogvédő keretbe. A fogvédő keretnek teljesen tele kell lennie a fogvédő masszával. Hagyd pihenni a megtöltött fogvédő keretet legalább 2 percig. Akkor kész a formázásra a massza, ha a töltelék anyag enyhe megérintésekor az ujjlenyomat a felületen látható. 3. A kétkomponenses fogvédő formázása Helyezd a megtöltött fogvédő keretet a szádba oly módon, hogy a felső fogsor a vájat közepéhez kerüljön. Ezt a műveletet lassan és gondosan végezd, ne siesd el. Amikor a fogvédő helyzete megfelelő, nyomd fel a hátsó fogakra, majd az elülső fogakra. Finoman zárd össze a fogsorod. Harapásod ne legyen erős. A fogvédőt tartsd nyugodtan a szádban 5 percig. Ezalatt a massza megköt. 5 perc után vedd ki a fogvédőt a szádból és mosd le vízzel. A kitüremkedő felesleges anyagot éles ollóval távolítsd el.

Price: 3.500,00 HUF

Loading Kosár frissítése…

Fogvédő főzős

Főzős fogvédő több színben.

Kiegészítő leírásRészletek

Fix fogvédő dobozban (színes) Előre gyártott, melegvíz hatására pontosan illeszkedő fogvédő. A fogvédő gyakorlatilag majd minden küzdősport elengedhetetlen kelléke. Hacsak nem akarjuk életünk hátralevő részét foghíjasan tölteni, vagy állandóan fogorvosunk bankszámláját gyarapítani, akkor a fogvédő használata mindenképpen elengedhetetlen. Az eszköz nevéből adódóan fogsorunkat hivatott védelmezni az ütések, rúgások, összefejelések, szájbakönyökölések…stb…elől. A fogvédő elterjedtebb fajtája csak a felső fogsorra illeszthető ( ebben könnyebben lehet levegőhöz jutni, és ez is védelmezi valamelyest az alsó állkapcsot.), míg két soros változata a nehéz levegővétel miatt kevésbé népszerű. Versenyzőknek egy professzionálisabb kivitelezésű típust ajánlunk az un.kétkomponensű fogvédőt. Ez valójában három komponensből tevődik össze, egy műanyag vázból, szilikon anyagból és egy folyadékból, amiket összekeverve, igen stabil, fogunkra abszolút passzoló védőfelszerelést készíthetünk. Mérete: A fogvédőket gyermek és felnőtt méretben lehet megvásárolni. (Jr,Sr). Mivel ezek a védőfelszerelések, alapsablonban kaphatóak, kifőzéssel vagy kikeveréssel, otthon igazíthatók tetszés szerint, így a megvételnél elsősorban szájunk és fogazatunk méretére érdemes odafigyelni. (Kis száj: jr fogvédő, felnőtt száj: sr fogvédő). Tisztítás: A fogvédőt használat után egyszerűen a csap alá tesszük és melegvízzel jól megmossuk, hogy a baktériumokat eltávolítsuk belőle. (Ha van rá mód minden használat után mossuk!) Mártsuk a terméket használat előtt erősen meleg vízbe, majd harapjon rá erősen, hogy az felvegye a fogak formáját! Fontos higiéniai szempontból, hogy a fogvédőt a tokjába tároljuk.

Termék opciók
Combination of product variants is not available

Price: 1.000,00 HUF

Loading Kosár frissítése…

Fogvédő zselés

Fogvédő kétrétegű zselés, abszolút a mi fogunkra illeszkedő, kényelmes viseletű fogvédő.

Kiegészítő leírásRészletek

A fogvédő gyakorlatilag majd minden küzdősport elengedhetetlen kelléke. Hacsak nem akarjuk életünk hátralevő részét foghíjasan tölteni, vagy állandóan fogorvosunk bankszámláját gyarapítani, akkor a fogvédő használata mindenképpen elengedhetetlen. Az eszköz nevéből adódóan fogsorunkat hivatott védelmezni az ütések, rúgások, összefejelések, szájbakönyökölések…stb…elől. A fogvédő elterjedtebb fajtája csak a felső fogsorra illeszthető ( ebben könnyebben lehet levegőhöz jutni, és ez is védelmezi valamelyest az alsó állkapcsot.), míg két soros változata a nehéz levegővétel miatt kevésbé népszerű. Anyaga: Két változatuk létezik. Kezdőknek a melegvizes változatot ajánljuk, mert ennek a fajtának az elkészítése valamivel egyszerűbb és olcsóbb az árfekvése. Ennek ellenére a meleg vizes fogvédő is igen stabil és ma már több változata is létezik, (pl: van olyan aminek zselés a belső része vagy dupla fala van.) Ez a fajta egy egyszerű műanyag vázból áll, amit forró vízben (mint egy lágy tojást) kifőzünk, majd hideg vizes öblítés után a fogunkra helyezzük. Versenyzőknek egy professzionálisabb kivitelezésű típust ajánlunk az un.kétkomponensű fogvédőt. Ez valójában három komponensből tevődik össze, egy műanyag vázból, szilikon anyagból és egy folyadékból, amiket összekeverve, igen stabil, fogunkra abszolút passzoló védőfelszerelést készíthetünk. Mérete: A fogvédőket gyermek és felnőtt méretben lehet megvásárolni. (Jr,Sr). Mivel ezek a védőfelszerelések, alapsablonban kaphatóak, kifőzéssel vagy kikeveréssel, otthon igazíthatók tetszés szerint, így a megvételnél elsősorban szájunk és fogazatunk méretére érdemes odafigyelni. (Kis száj: jr fogvédő, felnőtt száj: sr fogvédő). Tisztítás: A fogvédőt használat után egyszerűen a csap alá tesszük és melegvízzel jól megmossuk, hogy a baktériumokat eltávolítsuk belőle. (Ha van rá mód minden használat után mossuk!) A termék leírása és használati útmutatója. Távolítsuk el a fóliát a műanyag tégelyről. Az összes folyadékot adjuk hozzá a tégelyben lévő porhoz. Keverjük kb. 20 másodpercig. Ebből egy masszát kapunk. A masszát merjük a kanállal a fogvédő formába, amely formát teljesen tele kell tölteni a masszával. Hagyjuk pihenni legalább 2 percig. A massza akkor kész a formázásra, ha a tetejét megérintve az ujjlenyomat még meglátszik a felületen. Helyezzük a megtöltött fogvédő sablont a fogakra, hogy a felső fogsor a vájat közepébe kerüljön. Ezt lassan, óvatosan végezzük el, amikor a fogvédő helyzete megfelelő, nyomjuk fel a hátsó fogakra, majd az első fogakra. Lassan, óvatosan zárjuk össze az alsó és a felső fogsort, de ne harapjuk túl erősen! A fogvédőt tartsuk így 5 percig, amíg a massza megköt, majd vegyük ki és öblítsük le vízzel. Az esetlegesen kifolyt anyagot a fogvédő széleiről egy éles késsel le kell vágni. Fontos higiéniai szempontból, hogy a fogvédőt a tokjába tároljuk.

Termék opciók
Combination of product variants is not available

Price: 2.000,00 HUF

Loading Kosár frissítése…

Fogvédő zselés, átharapás gátlós

Fogvédő zselés, átharapás gátlós

Kiegészítő leírásRészletek

Fogvédő zselés A fogvédőket legtöbb küzdősportban használják, valamint olyan sportoknál (jégkorong, röbbi, amerikai foci) is megtalálható, ahol szándékos vagy véletlen ütések érhetik a fejet. Gyorsan személyre szabható, praktikus kényelmes viselet. A zselés anyaga viszonylag puha, mely kényelmes a fogínynek és remek rezgéscsillapító hatással rendelkezik. Könnyen tisztítható és tárolható. Az elkészítés módja: Egy edényben forralj fel vizet! Vedd le a tűzről ás várj, amíg a víz forrása megszűnik! Ebbe a forró vízbe tedd bele a fogvédőt maximum 30 másodpercre. A fogvédő megpuhul. Vedd ki a fogvédőt a forró vízből, és egyetlen pillanatra tedd hideg víz alá, hogy ne égesd meg a szádat! Helyezd a felső fogsorodra, és óvatosan harapj rá! Belülről a nyelveddel, kívülről a z ujjaddal igazítsd el, hogy tökéletesen ráfeküdjön a fogsorodra! Várj kb.2 percet, amíg a gumi kihűl és megszilárdul! A kész fogvédőt alaposan mosd meg hideg vízzel! Tisztítás: Használat után mindig mosd meg és tárold a dobozában! Figyelmeztetés: A helytelen elkészítése balesetveszélyes lehet! Ne add kölcsön a fogvédődet!

Termék opciók
Combination of product variants is not available

Price: 3.000,00 HUF

Loading Kosár frissítése…